Historien om Bergslagsdelikatesser börjar redan på 1940-talet då Sven Beme tar över den lilla charkbutiken i Grythyttan. ”Bemes Livs” styckar, förädlar och säljer chark i den lilla byn i norra bergslagen.
På 1960-talet flyttas verksamheten norrut och handel med vilt startas. Bergslagsdelikatesser får sitt namn och i verksamheten består främst av att slakta älg på marknaden i bergslagen.
På 1980-talet börjar man även att stycka och vakuumpacka detaljerna. Sortimentet utvidgas med annat vilt såsom hjort, ren, vildsvin och rådjur. Under jaktsäsongen säljs viltprodukterna färska och under resten av året kan man hitta viltsortimentet i frysdiskarna runt om i landet.
Från 1994 finns verksamheten i godkända och IP-certifierade lokaler i Lindesberg där alla djur veterinärs besiktigas och vildsvinen trikintestas.
Numera drivs Bergslagsdelikatesser i tredje generation. Inköp av vilt sker över hela landet och försäljningen i största del till detaljhandel, storhushåll och genom grossist till restaurang. Vi styckar även nöt och gris och kan erbjuda dig som bonde styckning och packning av ditt kött efter egna önskemål.
En härlig viltkorv gjord på skogens konung Älgen (produkten är fryst). Ingredienser: Fläskkött & fett från gris (58%), Älgkött (14%), vatten, potatismjöl, salt, druvsocker, kryddor: (svartpeppar, timjan, muskot, cayenne, lökpulver, koriander, ingefära, rosmarin), antioxidationsmedel (E300, E301, E331), konserveringsmedel (E250). Korvskinn av gris.
Smakrik och supergod Chili-Cheesekorv gjord på fläskkött(55%), nötkött(15%), ost(pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym), fett från gris, vatten, chili, potatismjöl, salt, naturlig arom, druvsocker, kryddor, rökarom, konserveringsmedel: (E250). Korvskinn av gris. Svensk köttråvara.
8-pack högrevsburgare malda i fiberriktningen (produkten är fryst). Ingredienser: Nötkött (99%), salt, svartpeppar. Köttmängd 99%
2-Pack högrevsburgare malda i fiberriktningen (produkten är fryst). Ingredienser: Nötkött (99%), salt, svartpeppar. Köttmängd 99%