Ingredienser:
Pastöriserad ekologisk komjölk
Näringsvärde per 100g:
Rakt ifrån tunnbrödsbageriet i Västerås kommer här ett krispigt och gott tunnbröd! Receptet har tagits fram med hjälp av tunnbrödsentusiaster runt om i hela Norrland. I det här tunnbrödet möter tradition innovation. Fantastiskt gott!
Innehåll: Vetemjöl, socker, smör, ägg, bakpulver, salt , äpplen. (Innehåller vetegluten)
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.
En klassisk mjölig potatis som passar bra till att kokas eller att göra mos eller soppa på. Den har gult skal med röda inslag, köttet är vitt. Mycket fin potatissmak, något smörig och nötig.
En vitmögelost. Vitmögelytan ger en mild champinjonliknande smak. Liten syrlighet, krämig men fast. Ungefärlig vikt 400g +/-10%.
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med aprikos!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med fikon!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med ingefära!
En ost med låg vattenhalt och relativt lång lagringstid. Osten sätts i press efter ystningen vilket gör att den får en slät, fast yta som känns torr vid beröring. Den är krämig men hyffsat fast med en mild och nötaktig smak, behöver c:a 5 månader på sig. Ungefärlig vikt 850g +/-15%
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.