47 % tomat, socker, ingefära och pektin.
NÄRINGSVÄRDE / 100g | |
Energi: | 1153 kJ |
271 kcal | |
Fett: | 0,8 g |
varav mättat fett: | 0,1 g |
Kolhydrater: | 64,9 g |
varav sockerarter: | 52 g |
Protein: | 0,5 g |
Salt: | 0,05 g |
Hjälmargösen, en utsökt svensk fisk och från ett av världens första certifierade hållbara insjöfiske. Lika enkel som god att tillaga. Vikten kan variera med +/-10%. Varan levereras färsk eller fryst beroende på leverans till butik. Vi fryser gösen efter tre dagar och då är hållbarheten ca sex månader.
Äppelmust som är pressad och pastöriserad av Carlslunds musteri här i Lännäs. Inga tillsatser förutom kanel i denna!
Peace & love är en smarrig blandning av krispigt, segt och mjukt. Pepprigt, syrligt, salt och hallon är några av smakerna i denna kärleksblandning. Du kommer älska denna härliga blandning om ditt hjärta slår lite extra för lakrits med karaktär!
Med en naturlig nötdoft och en vacker guldgul färg är denna gourmetolja en utsökt ingrediens i matlagning. Utmärkt till dressing, bakning, stekning och fritering. Innehåll: 100% kallpressad rapsolja.
Tomatchutney hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater.
Tomatdressing hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. 250ml
Tomatdressing hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med ramslök! 250ml
Tomatdressing hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Med lite extra sting! 250ml
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med aprikos!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med fikon!
En ost med låg vattenhalt och relativt lång lagringstid. Osten sätts i press efter ystningen vilket gör att den får en slät, fast yta som känns torr vid beröring. Den är krämig men hyffsat fast med en mild och nötaktig smak, behöver c:a 5 månader på sig. Ungefärlig vikt 850g +/-15%
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.
En vitmögelost. Vitmögelytan ger en mild champinjonliknande smak. Liten syrlighet, krämig men fast. Ungefärlig vikt 400g +/-10%.