En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.
Rakt ifrån tunnbrödsbageriet i Västerås kommer här ett krispigt och gott tunnbröd! Receptet har tagits fram med hjälp av tunnbrödsentusiaster runt om i hela Norrland. I det här tunnbrödet möter tradition innovation. Fantastiskt gott!
ASC-märkt Salamon Salar. Laxen är rökt i vår vedeldade rök och cirkavikten är 250g +-10%.
ASC-märkt Salamon Salar. Laxen är rökt i vår vedeldade rök och cirkavikten är 500g +-10%.