Näringsvärde per 100 g | |
---|---|
Energivärde | 1500 kJ/350 kcal |
Fett | 2,5 g |
varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrater | 68,4 g |
varav sockerart | 0 g |
Protein | 9,2 g |
Kostfiber | |
Salt | 0 g |
Innehåller gluten |
Rundovala knölar med milt gult kött och rött skal. Bäst som ugnsrostad, kokt eller stekt. Lite smörig och nötig smak.
En klassisk tonic, torr, full av smaker och med en stark smak av kinin. Perfekt för en klassisk Gin & Tonic, välj en London Dry Gin och servera med mycket is och citronskal.
Småpotatis som med fördel tillagas med skalet på. Passar utmärkt att bara slänga in i ugnen, smasha eller koka!
Laxpaj som vi tillverkat själva! Gjord på varmrökt lax från Nygårds rökeri, ägg från Ormesta, vetemjöl från Orga Kvarn! Ca 4-6 portioner. Levereras fryst.
Spelt Sikt är en återupptäckt ursädeskorn som härstammar från enkorn och tvåkorn. Har ett naturligt högt proteinvärde. Spelt sikt är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Spelt sikt kan användas precis som vetemjöl.
Stenmalet Graham är ett fullkornsmjöl malt på Vete som framställs på stenkvarn. Produkten siktas inte och innehåller hela kärnan. Stenmalet Grahamsmjöl lämpar sig bäst till matbröd, pajdegar och knäckebröd.
Stenmalet Råg är ett Fullkornsmjöl malt på Råg som framställs på stenkvarn. Produkten siktats inte och innehåller hela kärnan. Stenmalet Rågmjöl lämpar sig bäst till matbröd, pajdegar och knäckebröd.
Vetemjöl är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Lämpar sig bäst till all typer av bakning.
Vetemjöl är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Lämpar sig bäst till all typer av bakning.
Rågsikt är en blandning av 70% Råg och 30% Vete. Rågsikt lämpar sig bäst till exempelvis matbröd och pajdegar.