Näringsämne per 100 gram
Energi | 1650kj |
Energi | 390kcal |
Fett | 2,5g |
Kolhydrater | 75g |
Fibrer | 13,2g |
Protein | 13g |
Salt | 4,25g |
Mor Carins supergoda ostkaka! Ostkakan tillverkas för hand utav mjölk från gårdarna i Ölme. Sylten kokar vi med 65% bär och 35% socker. GLUTENFRI Levereras fryst.
Tomatchutney hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater.
Hjälmargösen, en utsökt svensk fisk och från ett av världens första certifierade hållbara insjöfiske. Lika enkel som god att tillaga. Vikten kan variera med +/-10%. Varan levereras färsk eller fryst beroende på leverans till butik. Vi fryser gösen efter tre dagar och då är hållbarheten ca sex månader.
Receptet till Kronans Cederpepparkakor kom på 1920-talet ner till norra Hälsinglands från Dingersjö värdshus i Njurunda. Värdshuset är ett av Europas äldsta skjutsställen och grundades redan 1648. Tillverkningen är fortfarande hantverksmässig enligt gammal tradition. Den unika smaken i kombination med en lite kraftigare kaka har gjort att den idag efterfrågas både inom och utom Sveriges gränser. Den har flerfaldigt utsetts till Sveriges godaste pepparkaka och vi förstår verkligen varför! Nu helt utan palmolja.
En ost med låg vattenhalt och relativt lång lagringstid. Osten sätts i press efter ystningen vilket gör att den får en slät, fast yta som känns torr vid beröring. Den är krämig men hyffsat fast med en mild och nötaktig smak, behöver c:a 5 månader på sig. Ungefärlig vikt 850g +/-15%
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.
En vitmögelost. Vitmögelytan ger en mild champinjonliknande smak. Liten syrlighet, krämig men fast. Ungefärlig vikt 400g +/-10%.
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med aprikos!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med fikon!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med ingefära!