Innehåll:
Vetemjöl, rågsikt, stenmalet sågmjöl, stenmalet grahamsmjöl, vetekross och havregryn.
Näringsvärde per 100g:
Kall-och varmrökt med risgryn. Levereras fryst. Ingredienser: Gris-och nötkött (69%; 52% gris, 17% nöt), vatten, risgryn, fett från gris, koksalt, potatisflingor, potatismjöl, strösocker, lökpulver, grishjärta, kryddpeppar malen, ost, vitpeppar, mjölkpulver, paprikapulver, stabiliseringsmedel (E451), ingefära, antioxidationsmedel (E300), senapsfrö, druvsocker, koriander, muskot, vitlökspulver, svartpeppar, cayennpeppar, jästextrakt, antioxidationsmedel (E301), maltodextrin. libbsticka, konserveringsmedel (E250).
8-pack högrevsburgare malda i fiberriktningen (produkten är fryst). Ingredienser: Nötkött (99%), salt, svartpeppar. Köttmängd 99%
En allroundpotatis åt det fastare hållet med ljusgult kött. Passar till alla ändamål från mos till gratänger, klyftpotatis, strips och bakpotatis. Har en söt smak med inslag av nöt och jord.
Lokalproducerad gårdskyckling från Katrinelund! Ca 550g Kycklingfärs, vikten kan variera med +/-10%. Levereras fryst.
Emmer är en gammal kultursort som sägs vara en korsning mellan enkorn och vetegräs. Emmer har ett lite vekare gluten vilket påverkar bakförmågan något, för optimalt resultat kan det vara bra att blanda Emmer med Spelt eller Ölandsvete.
Havregryn från Orga Kvarn. Havre är en fantastisk gröda som går att använda till mycket och dessutom är riktigt nyttig!
Ölandsvete är en urvetetyp som härstammar från Speltvete, vetet är malt av innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Det är ett vete med naturligt högre protein i spannmålen. Lämpar sig bäst till all typ av bakning.
Rågsikt är en blandning av 70% Råg och 30% Vete. Rågsikt lämpar sig bäst till exempelvis matbröd och pajdegar.
Spelt Sikt är en återupptäckt ursädeskorn som härstammar från enkorn och tvåkorn. Har ett naturligt högt proteinvärde. Spelt sikt är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Spelt sikt kan användas precis som vetemjöl.
Stenmalet Graham är ett fullkornsmjöl malt på Vete som framställs på stenkvarn. Produkten siktas inte och innehåller hela kärnan. Stenmalet Grahamsmjöl lämpar sig bäst till matbröd, pajdegar och knäckebröd.
Stenmalet Råg är ett Fullkornsmjöl malt på Råg som framställs på stenkvarn. Produkten siktats inte och innehåller hela kärnan. Stenmalet Rågmjöl lämpar sig bäst till matbröd, pajdegar och knäckebröd.
Vetemjöl är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Lämpar sig bäst till all typer av bakning.