En vitmögelost. Vitmögelytan ger en mild champinjonliknande smak. Liten syrlighet, krämig men fast. Ungefärlig vikt 400g +/-10%.
Emmer är en gammal kultursort som sägs vara en korsning mellan enkorn och vetegräs. Emmer har ett lite vekare gluten vilket påverkar bakförmågan något, för optimalt resultat kan det vara bra att blanda Emmer med Spelt eller Ölandsvete.
Granbarksosten är en speciell ost med aromatisk kitt- och vitmögelyta. Osten kan även ha inslag av vildmögel. Den skall smältas i ugnen och ätas ungefär på samma sätt som en ostfondue. Sätt ugnen på 200–225 grader och låt stå i ugnen c:a 15–20 min eller tills osten får en fondueliknande konsistens. Runt osten har vi lindat en tunn ring av granbark som fungerar som form när osten värms i ugnen. Ungefärlig vikt 400g +/-10%
Ingredienser: Havre* som skalats,ångpreparerats och pressats till flingor *Krav-ekologisk ingrediens odlad i Sverige Havren är odlad av familjen Pettersson på Törsjö som ligger mitt på Närkeslätten. Havre är en fantastisk gröda som går att använda till mycket och dessutom är riktigt nyttig!
Vi på Törsjöväxt är stolta över att erbjuda en ny, spännande produkt – Havreris. Vårt Havreris är ett ekologiskt och hållbart alternativ till vanligt ris, med en mild och nötig smak och en proteinhalt på 14%. Det odlas med stor omsorg på vår familjegård på Närkeslätten, enligt KRAV-krav och riktlinjer för ekologisk odling. Efter bara 15 minuters kokning är det klart att servera.
50% nötfärs I vakuumpackade paket om ca 0,9 kg/st 50% benfritt styckade detaljer varav en ädeldetalj, vakuumpackade I paket om ca 1 kg/st. Varierande detaljer med jämn fördelning av stek- samt kokkött. Lådans totalvikt kan variera +/- ca 0,5 kg (produkten är färsk)
50% nötfärs I vakuumpackade paket om ca 0,9 kg/st 50% benfritt styckade detaljer varav en ädeldetalj, vakuumpackade I paket om ca 1 kg/st. Varierande detaljer med jämn fördelning av stek- samt kokkött. Lådans totalvikt kan variera +/- ca 0,5 kg (produkten är fryst)
KRAV nötfärs i vaccade paket om ca 0,9 kg/st Vikten kan variera med +-10%
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.