Näringsvärde per 100 g | |
---|---|
Energivärde | 1470 kJ/350 kcal |
Fett | 3,5 g |
varav mättat fett | 0,3 g |
Kolhydrater | 68 g |
varav sockerart | 6 g |
Protein | 14 g |
Kostfiber | 12 g |
Salt | 0 g |
Innehåller gluten |
Brödmix är vår egenblandade påse med olika sorters mjöl som vid utbakning ger två limpor. Blanda påsens innehåll med salt, bikarbonat, sirap och filmjölk. Om man inte vill använda sirap kan man ha i honung, lingon eller rårivna morötter. Går att variera i oändlighet med olika fröer och nötter.
Emmer är en gammal kultursort som sägs vara en korsning mellan enkorn och vetegräs. Emmer har ett lite vekare gluten vilket påverkar bakförmågan något, för optimalt resultat kan det vara bra att blanda Emmer med Spelt eller Ölandsvete.
Havregryn från Orga Kvarn. Havre är en fantastisk gröda som går att använda till mycket och dessutom är riktigt nyttig!
Ölandsvete är en urvetetyp som härstammar från Speltvete, vetet är malt av innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Det är ett vete med naturligt högre protein i spannmålen. Lämpar sig bäst till all typ av bakning.
Rågsikt är en blandning av 70% Råg och 30% Vete. Rågsikt lämpar sig bäst till exempelvis matbröd och pajdegar.
Spelt Sikt är en återupptäckt ursädeskorn som härstammar från enkorn och tvåkorn. Har ett naturligt högt proteinvärde. Spelt sikt är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Spelt sikt kan användas precis som vetemjöl.
Stenmalet Graham är ett fullkornsmjöl malt på Vete som framställs på stenkvarn. Produkten siktas inte och innehåller hela kärnan. Stenmalet Grahamsmjöl lämpar sig bäst till matbröd, pajdegar och knäckebröd.
Stenmalet Råg är ett Fullkornsmjöl malt på Råg som framställs på stenkvarn. Produkten siktats inte och innehåller hela kärnan. Stenmalet Rågmjöl lämpar sig bäst till matbröd, pajdegar och knäckebröd.
Vetemjöl är malt av enbart innersta kärnan, grodd och skal är bortsiktat. Lämpar sig bäst till all typer av bakning.